top of page
  • Foto van schrijverMarjan Bruning

Ik Vertrek!

Tot eind december een gratis gesprek voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar.


Af en toe hoor ik mezelf zeggen dat ‘ik het helemaal zat ben'. Weer gedoe in mijn huis, mijn gezondheid niet altijd optimaal, de druk van het Moeten... Ik voel soms een sterke behoefte aan rust en balans. Als ik kijk naar het programma ‘Ik vertrek’, dan denk ik: ‘Ja, dat ga ik ook doen.’ Huis verkopen, camper kopen en foetsie! Uit de hectiek van alledag en weg van teleurstellingen. Een utopie, want als je goed kijkt, zijn dit ook niet allemaal succesverhalen en de meeste mensen moeten de nodige hobbels nemen voor ze, als het al lukt, hebben bereikt wat ze voor ogen hadden. Dan zijn de gedoetjes in mijn huis gewoon kleinigheden en op te lossen.


(Eigen gedoe mag er overigens wel zijn, bagatelliseer ik niet en daar mag je best last van hebben)


Ik realiseer me dat ik in een camper mezelf meeneem. Uiteindelijk heeft ieder mens in zijn leven de nodige hobbels te nemen. Naast de hobbels ben ik dankbaar dat ik een dak boven mijn hoofd heb, lieve mensen om me heen heb en me af en toe leuke dingen kan permitteren. Ik realiseer me dat niet iedereen dit kan zeggen. Dan schaam ik me voor ‘ik ben het helemaal zat’. Want dit staat niet in verhouding tot wat er zich in de wereld afspeelt.


Zoeken we het dichtbij huis, dan zie ik de zorg rondom onze jongeren. Mensen die in de bloei van hun leven staan, maar door omstandigheden niet tot bloei kunnen komen.

Financieel niet rondkomen, er dagen zijn waarop ze geen eten kunnen kopen, huisvesting , geen geld voor activiteiten, nieuwe dingen ontdekken, uitgedaagd worden, vrienden kunnen maken, schulden moeten maken om te kunnen studeren, of juist geen studie kunnen volgen. Kansenongelijkheid blijft onveranderd. Kwetsbare jongeren die steeds vaker in een isolement terechtkomen, in stressvolle situaties zitten en depressief raken. Een oplossing heb ik niet voorhanden, wat ik wel hoop is, dat we ze niet uit het oog verliezen of dat ze worden vergeten.


Ben jij jongere of ken je iemand die een steuntje in de rug kan gebruiken, behoefte heeft om zijn of haar verhaal te delen en een luisterend oor nodig heeft? Neem dan gerust contact met me op.

Tot eind december verzorg ik voor jongeren tussen de 16 en 25 jaar kosteloos een gesprek.


Onderstaand een linkje over de ‘toekomst’ van jongeren.

https://www.socialevraagstukken.nl/de-toekomst-van-jongeren-hoezo-veelbelovend/

50 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page