top of page

Familieopstellingen

Ken je het gevoel dat je ergens mee zit en - wat je ook doet- dit gevoel niet kwijt raakt? Je worstelt met iets, er is een verlangen waar je geen gehoor aan durft te geven, je ervaart blokkades, enz. Terugkerende patronen waar je maar geen grip op krijgt.

Wat wil je graag veranderen of in groeien?
 

Familieopstellingen en systemisch coachen helpt je om in contact te komen met datgene wat je bewust, maar vooral onbewust met je meedraagt.
 

"Soms merk je bij het loslaten pas, hoeveel je hebt gedragen wat niet voor jou was bedoeld."

Familieopstellingen.png
IMG_2194.JPG

Familieopstellingen

Bepaalde patronen, gedragingen, overtuigingen en de wijze waarop je denkt, kunnen we vaak herleiden naar het gezin van herkomst. Je gezin/ familie  heeft invloed op wie je bent, hoe je in het leven staat en je leven vorm geeft.

Het kan zijn dat je in het dagelijks leven problemen ondervindt en waar maar geen oplossing voor lijkt te zijn.

Hierbij kun je onder andere denken aan: moeizame relaties, conflicten, geen keuzes durven maken, je niet gezien voelen, moeite met autoriteit, enz.

In een Familieopstelling wordt gewerkt met representanten. Een opstelling laat je snel en zonder veel woorden zien wat de oorzaak is achter het probleem. De werking is lastig uit te leggen, dit kun je beter ervaren. 

Als gediplomeerd opsteller kan ik jou begeleiden naar mooie inzichten en antwoorden, zodat jij de stap naar verandering kunt maken.

Systemisch coaching

Systemisch coachen gaat uit van hetzelfde principe als familieopstellingen. Het verschil tussen familieopstellingen en systemisch coachen is, dat bij systemisch coachen gebruik wordt gemaakt van materialen. Hierbij kun je onder andere denken aan: poppetjes, stenen, matjes, denneappels, enz. 

Systemisch coachen leent zich goed voor het 1 op 1 werken en kan ook online.

Een perfecte combinatie is systemisch coachen en wandelcoaching. Het versterkt en vult elkaar aan. In de natuur kun je in alle rust je vraag opstellen, waarbij ik naast het gebruik van materialen, ook gebruik maak van metaforen uit de natuur.

 Als coach kan ik jou in korte tijd helpen aan mooie inzichten, weet je wat er speelt en kun jij een eerste stap zetten in de richting die jij wenst.

20230904_165316 (2).jpg
IMG_2261.JPG

Boekentips

Mocht je meer willen weten over familieopstellingen, dan vind je onderstaand een aantal boeken die de moeite waard zijn om te lezen.

De verborgen dynamiek van familiebanden. Bert Hellinger met Gunthard Weber en Hunter Beaumont.

Familieopstellingen Bert Hellingers systemische  familietherapie.  Nick Blaser.

Vonken van verlangen. Wibe Veenbaas en Joke Goudswaard.

De kracht van familieopstellingen. Dr Vincent van der Burg.

Door het oog van de familie. Else Marie van den Eerenbeemt.

Familieopstellingen met kinderen en jongeren. Ingrid Dykstra.

De Fontein en De Fontein maak wijze keuzes. Els van Steijn

''Als je de stenen op je weg laat liggen en niet opruimt, struikelen je kinderen erover.''

Surinaams gezegde.

StrookA.png

Wacht niet langer

Wat houdt jou nog tegen om de stap te zetten?

Investeren in jezelf is het mooiste cadeau wat je jezelf kunt geven.

bottom of page