top of page
  • Foto van schrijverMarjan Bruning

Piekerende werknemers

Piekerende werknemers.


Piekeren kan werknemers behoorlijk belemmeren in hun dagelijks functioneren. Ze piekeren vaak over waarin ze tekort schieten of over hetgeen ze tekort komen. Eenmaal ‘in’ deze gedachten, gaan ze er in geloven en er naar handelen. Het hoofd zit vol met van alles waar ze niet aan kunnen voldoen en waar geen oplossing voor lijkt te zijn. Enkele voorbeelden:

Het niet tekort willen schieten, angst voor kritiek, angst voor afwijzing, angst om niet goed genoeg te zijn, angst voor baanverlies, enz. Er hoeft niet daadwerkelijk direct een aanleiding of oorzaak te zijn om te piekeren.

Zo kan het zijn dat een ingrijpende gebeurtenis of een grote verandering in de toekomst al kan leiden tot hevig piekeren. Piekeren beïnvloedt het leven op een negatieve manier.


Herkent u ze en weet u wat de gevolgen zijn?

Naast de nare gevolgen die het heeft voor de werknemer, heeft het voor u als werkgever ook consequenties. Denk hierbij onder andere aan: piekeraars zijn minder alert, ze kunnen afwezig reageren, ze kunnen afspraken vergeten, de productiviteit loopt terug, de betrokkenheid is minder, het werkplezier neemt af, vaker verzuim en extreme vermoeidheid. Naast mentale klachten ontstaan er ook fysieke klachten. Wanneer piekeren te lang aanhoudt kan dit leiden tot depressiviteit en angststoornissen.


Er is een oplossing.

Wanneer het duidelijk is dat u met een werknemer te maken heeft die in een negatieve gedachtestroom zit en hier niet meer uitkomt, dan is het zaak om samen op zoek te gaan naar een oplossing. Hoe eerder er ondersteuning komt, des te groter de kans dat de oorzaak wordt gevonden, deze patronen worden doorbroken en uw werknemer weer positief in het leven staat.

Hebt u te maken met piekeraars en bent u op zoek naar een coach, wacht dan niet langer en neem vandaag nog contact op met mij.


Ik bied coachtrajecten voor mensen met angst-, spanning-, stress- en burn-out klachten. Naast inzicht gevende gesprekken, maak ik gebruik van verschillende coachvormen in combinatie met creatieve werkvormen. Door deze aanpak kan ik goed aansluiten bij de behoefte van de client.


18 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page